Claudicatio Intermittens

Claudicatio intermittens – ook wel etalage-benen genoemd – is een aandoening veroorzaakt door vernauwing van slagaders in de benen. Hierdoor komt er minder bloed – en daarmee minder zuurstof – in de spieren. Omdat spieren zuurstof nodig hebben om te kunnen presteren, leidt dit tot vermoeidheid en een pijnlijke kramp in kuit, bovenbeen of bil bij inspanning, zoals lopen. Mensen met dit probleem blijven regelmatig staan, alsof ze in een etalage kijken, zodat de klachten weer afnemen. De klachten, welke beperkend zijn in het dagelijks leven, zijn vervelend, maar hoeven geen ernstige gevolgen te hebben. Belangrijk is wel dat u tijdig aktie onderneemt. Stoppen met roken,
zonodig afvallen en de juiste hoeveelheid beweging zijn de belangrijkste aandachtspunten. Met name bij dit laatste kan de fysiotherapeut u begeleiden en adviseren.

Trainings-programma

Maatschap Fysiotherapie Holy biedt een speciaal trainingsprogramma dat is ontwikkeld ter behandeling vanclaudicatio intermittensklachten. Onderzoek heeft aangetoond dat mede door dit programma klachten fors verminderen of zelfs volledig verdwijnen. Wij werken daarin samen met verwijzend specialisten van diverse ziekenhuizen in de regio. Het programma start met een uitgebreide intake, met daarin een persoonlijk gesprek, diverse tests en uitleg van de training. Daarna volgt het trainingsprogramma van drie maanden, dat is afgestemd op uw mogelijkheden en gericht is op de doelen die voor u haalbaar zijn. U traint 1 a 2 maal per week bij ons in de oefenzaal, begeleid door uw fysiotherapeut, naast een dagelijks huiswerkoefenprogramma dat u zelfstandig thuis uitvoert. Ook hierin krijgt u van ons de ondersteuning die u nodig heeft .
Onze praktijk is lid van het Claudicatio-Net

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hans van der Meer of Jaap Hordijk